Tuesday, September 08, 2009

hasat zamani..

Bahcemizde hasat zamani. Bu bizim ilk bahcecilik deneyimiziz. O yuzden biraz zorlandik. Fakat sonunda basta rokalar, maydonazlar, sarmisaklar olmak uzere baya da verim aldik. Yukarida boyumuzu gecen ayciceklerimiz, hatta artik oldu, hem biz yedik, hem de arkadaslara goturduk bayramda.


Bu da Kemal'in deyimiyle bebek kusumuz. Yaz boyu bizi ziyaret etti. Cok yakinlarimiza kadar kondu. Havalar soguyunca fazla gorusemez olduk.


Domateslerimiz. Kabuklari kalindi biraz ama cok lezzetlilerdi, bu tecrubeyle seneye daha iyi urun almayi umuyoruz.



Bogurtlenler bahceden degil ama yuruyus yolumuzdan. Kemal bogurtlenlere bayiliyor. Oyle boyle degil ama hic bikmiyor yemekten.


Salataliklar. Ne yazik ki sonlari iyi olmadi ama urun alamadik.

Bunlar meshur ortancalarim. Nereye koysam bilemedim.

Bu da Kemal'in meshur balkabagi, tohumunu ekti, butun bir yaz suladi, gitti geldi ne kadar buyudugune bakti, sonunda da sabrinin karsiligini altta goruldugu uzere aldi.


Sonrada okuldaki gecen Hallowen hatiralariyla, kendisi yuz goz cizip kabagin uzerine, bize icini bosalttirdi, bi de ortasina mum koyduk mu ortaya bu sanat eseri cikti:) Ugrasmasi ve sonunda mutlulugu gorulmeye degerdi.

Bu da sevgili korkulugumuz, basina kuslar konsa da hasat zamanina kadar urunleri korudu.

Sonuc olarak, bahcecilik guzel ugrasmis gercekten. Bahceden yediklerinizin tadi bir baska oluyor nedense. Cocuklar icin de hic bir seyin havadan gelmedigini ogretmek icin ideal.

No comments:

Rana bu kadar:))

Kemal de bu kadar!