Thursday, October 14, 2010

bi tarif..


Evet siki durun,

ilk defa sitede bi tarif veriyorum:)

cok basit ama guzelligi de burada sakli,

tarif, takip ettigim bi yemek blogundan:The Wednesday Chef,

bu blog ayni zamanda The Times'in 'best 50 food blogs' listesine de girmis durumda,

gerci o da bu tarifi baska bi blogdan uyarlamis, Food52

neyse tarif soyle,

avokadoyu soyup, dograyip catalla eziyoruz,

biraz deniz tuzu ve biraz limon ekliyoruz,

diger taraftan, mayonezle hardali damak tadimiza gore miktarlarda karistiriyoruz ve kizarttigimiz tost ekmeginin uzerine suruyoruz,

uzerine de avokadoyu ekliyoruz,

afiyetle yiyoruz!

ya da (bu da benim versiyonum):

hardalli mayonezi, avakado ve limonla karistirip,

izgarada pisirdigimiz tavuk filetolarin yanina garnitur niyetine koyuyoruz,

tadina doyum olmuyor desem:))

p.s. anlasildigi uzere bu ara avokadoya sardirmis durumdayiz, hemen hergun sabah domates-avokado, zeytinyagi-limon karisimi, arada aksamlari yukaridaki tarif, derken en son bebeklere verilen ilk gidalardan oldugunu ogrenmemle Rana'yi da aramiza kattim:))

1 comment:

Anonymous said...

senin o fesleğenli somonun da çok güzeldi..gerçi tarif almak için aradığımda fesleğen yerine maydonoz krema yerine mayonez gibi şeyler hatırlamıştın, neyse bunu yazmışsın :)yarın bi deniyim bakalm..

guess who :)

Rana bu kadar:))

Kemal de bu kadar!