Monday, September 28, 2009

bi kiz:)))


Colchester'da bebek cinsiyeti aciklamiyorlar, hem de hic. Yani eski usul bebek dogunca ogreniyorsunuz. O nedenle Turkiye'ye gelince ilk is doktora kostuk. Ve bebisin kiz oldugunu ogrendik! Benim icimden gecen de buydu ama insan emin olamiyor tabi. Insallah saglikli, akilli, guzel bir kizimiz olur:))


p.s. ta ne zaman baslamisim ama yayinlayamamisim bu entry'i. Gerci artik herkes haberi aldi ama ani niyetine yayinlayayim yine de dedim.

Tuesday, September 08, 2009

hasat zamani..

Bahcemizde hasat zamani. Bu bizim ilk bahcecilik deneyimiziz. O yuzden biraz zorlandik. Fakat sonunda basta rokalar, maydonazlar, sarmisaklar olmak uzere baya da verim aldik. Yukarida boyumuzu gecen ayciceklerimiz, hatta artik oldu, hem biz yedik, hem de arkadaslara goturduk bayramda.


Bu da Kemal'in deyimiyle bebek kusumuz. Yaz boyu bizi ziyaret etti. Cok yakinlarimiza kadar kondu. Havalar soguyunca fazla gorusemez olduk.


Domateslerimiz. Kabuklari kalindi biraz ama cok lezzetlilerdi, bu tecrubeyle seneye daha iyi urun almayi umuyoruz.



Bogurtlenler bahceden degil ama yuruyus yolumuzdan. Kemal bogurtlenlere bayiliyor. Oyle boyle degil ama hic bikmiyor yemekten.


Salataliklar. Ne yazik ki sonlari iyi olmadi ama urun alamadik.

Bunlar meshur ortancalarim. Nereye koysam bilemedim.

Bu da Kemal'in meshur balkabagi, tohumunu ekti, butun bir yaz suladi, gitti geldi ne kadar buyudugune bakti, sonunda da sabrinin karsiligini altta goruldugu uzere aldi.


Sonrada okuldaki gecen Hallowen hatiralariyla, kendisi yuz goz cizip kabagin uzerine, bize icini bosalttirdi, bi de ortasina mum koyduk mu ortaya bu sanat eseri cikti:) Ugrasmasi ve sonunda mutlulugu gorulmeye degerdi.

Bu da sevgili korkulugumuz, basina kuslar konsa da hasat zamanina kadar urunleri korudu.

Sonuc olarak, bahcecilik guzel ugrasmis gercekten. Bahceden yediklerinizin tadi bir baska oluyor nedense. Cocuklar icin de hic bir seyin havadan gelmedigini ogretmek icin ideal.

Sunday, September 06, 2009

Dort ay!!

Evet, bebis dort aylik oldu, hatta gecti bile ben bu haberi yazana kadar.Mide bulantilari azaldi. Simdiden baya baya hamile de gorunuyorum. Gerci ben Kemal'de 20 kilo civari aldigim icin ve herkes ikinci de daha cok alirsin dedigi icin biraz endiseliydim ama henuz iki kilo almisim. Hatta bu sefer acaba az mi aldim diye suphelendim. Anlayacaginiz, bu bebisin herseyi Kemal'den farkli. Ve kendi de farkli olacak gibi. Bir defa midwife (buranin ebesi) eve geldi, ilk kayitlari ve testleri yapmak icin, iki kere de ben hastaneye gittim, ilkinde bebisi gorduk ultrasonda, ilk seferki gibi heyecanlandik, biz bakarken hopluyordu valla, hareketli bi sey olacak diye dusunduk. Ikincide de kalp atislarini dinledik, ben ultrason da olacak zannetmistim, Kemal de bizimle geldi bir heyecanla bunun icin, ama kalp atislarini dinlemek bile baya heyecanlandirdi onu. Onun disinda hala tez yaziyorum, 15'inde teslim etmem gerekiyor ama henuz hic o asamada degilim ve hafiften panik olmak uzereyim. Bayramdan sonra Turkiye'ye gitmeyi planliyoruz, sonra da 'iki yil okul tatili' kitabindaki gibi uzun bir izne ayrilacagim sanirim. Hala sanirim demem ilginc tabi. Hayatinin hic bi doneminde bos kalmamis biri olarak bu duruma biraz mesafeliyim galiba. Ama bu donemi de sevecegimi soyluyor icimden bi ses, hatta icimden bi ses bunu en cok kendi icin istiyor gibi:))

Friday, September 04, 2009

Kemal okula basladi:)


Kemal'in okulu basladi. Artik kendisi bir Class 1 ogrencisi. Siniflarinin yeri degisti, artik etrafi citli kucuk bahcede degil de buyuk bahcede oynayacaklar. Zaten ilk gun itibariyle hep bahceyi anlatti, agaca cikmis, ogretmenleri bahceye duck ve goose koymus filan, a bi de resim yapmis ve ders niyetine de sightwordsleri tekrarlamislar. Gerci bu sene okulun daha ciddi olacagi ilk gunden belli oldu, aksama okunacak iki kitap ve bir de antik misir'la ilgili bir baska kitapla geldi. Biz de antik misir'la ilgili bir seyler ogrendik bu arada. Malum bizim okullarda dunya tarihi es gecilir bi sekilde:)

Rana bu kadar:))

Kemal de bu kadar!